مقدار مصرف سوخت در یک خودرو مربوط به مقدار سوختی است که یک خودرو در فاصلهای معین مصرف میکند. مقدار مصرف را میتوان بر حسب مقدار سوخت مصرفشده در پیمایش یک فاصله یا فاصلهای که به ازای یک مصرف مشخص سوخت مصرف میشود، بیان نمود. با توجه به اینکه مقدار مصرف سوخت، یکی از عوامل مهم در آلودگی هوا به حساب میآید و از آنجا که سوخت موتور خودرو را میتوان به عنوان بخش بزرگی از تجارت خارجی یک شرکت به حساب آورد، بسیاری از کشورهای مختلف الزاماتی را برای اقتصاد سوخت مشخص و الزام کردهاند. از روشهای مختلفی برای تقریبزدن عملکرد واقعی خودرو استفاده میشود. از انرژی تولیدشده توسط سوخت برای غلبه بر هدررفتهای مختلف (مانند مقاومت باد، کشش لاستیک و سایر موارد مشابه دیگر) و در عین حال، به جلو راندن خودرو استفاده میشود. از این انرژی همچنین برای تأمین برق برای سیستمهای مختلف خودرو مانند سیستم احتراق یا تهویه مطبوع استفاده میشود. از روشهای مختلفی نیز میتوان به منظور کاهش افت در هر یک از تبدیلهای بین انرژی شیمیایی در سوخت و انرژی جنبشی خودرو استفاده کرد. رفتار رانندگان نیز میتواند بر روی اقتصاد سوخت اثرگذار باشد؛ مانورهای مختلفی از جمله شتاب سریع و ترمزهای شدید نیز میتواند منجر به هدر رفت انرژی شود.
بیشتر بخوانید: اقتصاد سوخت - قسمت دوم
در خودروهای برقی، سوخت به صورت مستقیم مصرف نمیشود و بنابراین، اقتصاد سوخت به خودی خود معنایی ندارد، اما شاخصهای مشابهی مانند مایل به ازای هر گالن معادل بنزین را تعیین کردهاند تا بتوان مقایساتی مشابه را انجام داد.
اقتصاد سوخت، رابطه بین فاصله پیمودهشده و میزان مصرف سوخت است.
اقتصاد سوخت را میتوان به دو روش بیان نمود:
نمودار تبدیل MPG به L/100: آبی، گالن در واحدهای ایالات متحده؛ قرمز، گالن بر حسب واحدهای بریتانیا
مایل بر گالن آمریکا در برابر L/100Km | |
مایل بر گالن سلطنتی در برابر L/100Km | |
L/100Km در برابر مایل بر گالن آمریکا | |
L/100Km در برابر مایل بر گالن سلطنتی | |
مایل بر گالن آمریکا در برابر Km/20L | |
L/100Km در برابر Km/20L | |
مایل بر گالن آمریکا در برابر مایل بر گالن سلطنتی | |
مایل بر گالن سلطنتی در برابر مایل بر گالن آمریکا |
توجه داشته باشید که وقتی این اعداد بر حسب واحد سوخت به ازای یک فاصله ثابت (L/100 km و غیره) بیان شوند، عدد پایینتر به معنای کارآمدی بیشتر است، در حالی که اگر این عدد بالاتر باشد، به معنای کارآمدی بیشتر است؛ این در حالی است که اگر از واحدهای فاصله به ازای واحد ثابت سوخت (mpg, km/L و غیره) استفاده شود، عدد بزرگتر به معنای کارآیی بیشتر و عدد کمتر به معنای کارآیی کمتر خواهد بود.
هر چند پس از آغاز عصر خودرو، بازده حرارتی (خروجی مکانیکی به انرژی شیمایی سوخت) در موتورهای بنزینی افزایش یافته است، این عامل تنها عامل مؤثر در اقتصاد سوخت به حساب نمیآید. طراحی خودرو به عنوان یک کل و الگوهای مصرف نیز بر اقتصاد سوخت تأثیر میگذارند. مقادیر منتشرشده برای مقدار مصرفی و اقتصاد سوخت، به واسطه اندازهگیری آن بر اساس آزمونهای مختلف، همواره در دادگاهها مورد بحث و چالش قرار داشته است.
یکی از اولین تحقیقاتی که برای تعیین اقتصاد سوخت در ایالات متحده انجام شده است، اجرای اقتصاد Mobil بوده است. این تحقیقات در واقع رویدادی بوده است که هر ساله، بین سالهای 1396 (به جز در دوره جنگ جهانی دوم) تا سال 1968 انجام شده است. این آزمونها به گونهای طراحی شده بودند که مقدار واقعی مصرف سوخت را از یک ساحل تا ساحل دیگر بر روی جادههای واقعی اندازهگیری میکردند. شرایط آزمون نیز شامل ترافیک و آب و هوای معمولی بوده است. شرکت Mobil Oil حامی مالی برای برگزاری این تحقیقات بوده است. Auto Club در ایالات متحده (USAC)، اجرای این تحقیقات را تحریم کرده و خود، آنها را اجرا کرده است. در تحقیقات جدیدتر، مقدار مصرف میانگین سوخت در خودروهای سواری جدید در ایالات متحده بهتر شده و از مقدار 17 mpg (13.8 L/100 km) در سال 1978 به مقدار 22 mpg (10.7 L/100 km) در سال 1982 رسیده است. مقدار میانگین مصرف سوخت برای خودروهای جدید مدل سال 2017، کامیونهای سبک و خودروهای شاسیبلند (SUV) در ایالات متحده برابر با 24.9 mpgUS (9.4 L/100 km) بوده است. خودروهای سال مدل 2019 (EVها) بر اساس دستهبندی US EPA که مصرفی بین 12 تا mpgUS 56 (20 to 4.2 L/100 km) دارند، در اندازه نیمهشاسی قرار میگیرند. با این حال، به واسطه دغدغههای محیطی ناشی از انتشار دیاکسیدکربن (CO2)، مقررات جدیدی در اتحادیه اروپا معرفی شدهاند تا میزان انتشار آلایندههای خودروهای سال 2012 به بعد را کاهش دهند. بر اساس این مقررات، مقدار انتشار آلایندهها در خودروهای دیزلی به مقدار 130 g/km CO2 که معادل با 4.5 L/100 km (52 mpgUS, 63 mpgimp) کاهش یافته و در خودروهای بنزینی نیز به مقدار 5.0 L/100 km (47 mpgUS, 56 mpgimp) میرسد.
میزان مصرف میانگین سوخت در ناوگان خودروها به سرعت متأثر از اقتصاد سوخت خودروهای جدید نمیشود: به عنوان مثال، مقدار میانگین مصرف سوخت خودروها در استرالیا برابر با 11.5 L/100 km (20.5 mpgUS) بوده است. این مقدار را با مصرف میانگین خودروهای جدید در همان سال مقایسه کنید که برابر با 9.3 L/100 km (25.3 mpgUS) بوده است.
آزمایشی برای تعیین مقدار مصرف سوخت در یکی از خودروهایی که در ایالات متحده، کممصرف بوده است. وزن این خودرو فقط برابر با 135 پوند (61.2 kg) بوده است. در این خودرو، از یک موتور بنزینی کوچک استفاده شده بود که اساساً برای یک دوچرخه طراحی شده بوده است.
اقتصاد سوخت در سرعتهای ثابت برای خودروهای منتخب در سال 2010 مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. جدیدترین تحقیقی که در این رابطه انجام شده است، حاکی از آن است که کارآیی سوخت در سرعتهای بالا نسبت به تحقیقات پیشین بالاتر بوده است؛ به عنوان مثال، بعضی از خودروها در سرعت 100 km/h (62 mph)، مقدار مصرف سوخت بهتری نسبت به میزان مصرف سوخت در سرعت 70 km/h (43 mph) دارند، هر چند بهترین مقدار مصرف سوخت، در این سرعت هم اتفاق نمیافتد. به عنوان مثال، میتوان به خودروی Oldsmobile Cutlass Ciera مدل سال 1994 با موتور LN2 اشاره کرد که مصرف سوختی برابر با 2.2L دارد. بهترین مقدار مصرف سوخت در این خودرو در سرعت 90 km/h (56 mph) حاصل میشود که برابر با 8.1 L/100 km (29 mpg‑US) است. مقدار مصرف این خودرو در سرعت 105 km/h (65 mph) نسبت به مصرف آن در سرعت 72 km/h (45 mph) که برابر با 9.4 L/100 km (25 mpg‑US) است، در مقایسه با 22 mpg‑US (11 L/100 km) بهتر میشود. نسبت رانندگی در جادههایی که سرعت بالا در آنها مجاز است، از 4% در ایرلند تا 41% در هلند متفاوت است.
زمانی که در ایالات متحده، از سال 1974 تا 1995 بیشینه سرعت بر اساس قانون برابر با 55 mph (89 km/h) تعیین شد، شکایتهایی مطرح شد که ادعا میکردند با این سرعت، اقتصاد سوخت میتواند به جای افزایش، کاهش یابد. در سال 1997، شرکت تویوتا توانست میزان مصرف سوخت در مدل سلیکا را در سرعت 105 km/h (65 mph) نسبت به مصرف آن در سرعت 65 km/h (40 mph) (5.41 L/100 km (43.5 mpg‑US) در مقایسه با 5.53 L/100 km (42.5 mpg‑US)) بهبود بخشد. این مقدار مصرف در سرعت 60 mph (97 km/h) حتی از مقدار مصرف در سرعت 65 mph (105 km/h) (48.4 mpg‑US (4.86 L/100 km) vs 43.5 mpg‑US (5.41 L/100 km)) نیز بهتر بود. بهترین مقدار اقتصادی (52.6 mpg‑US (4.47 L/100 km)) در سرعتی فقط برابر با 25 mph (40 km/h) به دست میآمد. سایر خودروهای دیگری که مورد آزمون قرار گرفتند نیز میزان مصرف سوخت بهتری از 1.4 تا 20.2% در سرعت 90 km/h (56 mph) در مقایسه با سرعت 105 km/h (65 mph) داشتند. بهترین مقدار اقتصادی نیز در سرعتهای بین 40 تا 90 کیلومتر بر ساعت (25-56 mph) حاصل شد (نمودار را ببینید).
مقامات رسمی این کشور امیدوار بودند تا تعیین حد سرعت برابر با 55 mph (89 km/h) و در کنار آن، ممنوعیت استفاده از چراغهای تزئینی، عدم فروش بنزین در روزهای یکشنبه و 15% کاهش در میزان تولید بنزین بتواند میزان مصرف سوخت را تا 200000 بشکه در روز کاهش دهد و این مقدار، به میزان 2.2% از میزان مصرف در سال 1973 کمتر شود. بخشی از این باور بر این اساس بود که خودروهایی که بیشینه کارآیی خود را در سرعتی بین 65-80 km/h (40-50 mph) دارند و همچنین کامیونها و اتوبوسها بیشترین کارآیی خود را در سرعت 55 mph (89 km/h) به دست میآورند.
در سال 1988، کمیسیون تحقیقاتی برای حمل و نقل در ایالات متحده برآورد کرد که تعیین حد بیشینه برای سرعت در این کشور (NMSL) باعث شده است تا میزان مصرف سوخت از 0.2 به 1.0 درصد کاهش یابد. جادههای بین روستاها و جادههایی که بیشترین تأثیر را از NMSL میگرفتند، چیزی در حدود 9.5 درصد از مسافت پیمودهشده در سال 1973 را تشکیل میدادند. اما این جادهها که سرعت در آنها کاملاً آزاد و بدون محدودیت بود، نسبت به جادههای سنتی دارای مصرف سوخت بهتری بودند.
آمارهای اقتصاد سوخت در سال 1997 برای مدلهای مختلف خودروهای ایالات متحده
ممکن است یک خودروی واحد، بسته به روشهای آزمون تعیینشده در دادگاهها دارای اعداد و ارقام مختلفی برای میزان مصرف سوخت باشند.
لکسوس IS 250- بنزین 2.5 L 4GR-FSE V6T، 204 hp (153 kW)، 6 دنده اتوماتیک، محرک چرخ عقب:
با توجه به اینکه برآیند نیروی وارده در جهت مخالف حرکت خودرو (در سرعت ثابت) ضربدر مسافتی که خودرو میپیماید، برابر با کاری است که موتور خودرو باید انجام دهد، بنابراین مطالعه اقتصاد سوخت (مقدار انرژی مصرفشده بر هر واحد از مسافت پیمودهشده) مستلزم آن است که نیروهای وارده در جهت خلاف حرکت خودرو به صورت دقیق تجزیه و تحلیل شوند. از نظر فیزیک، نیرو برابر است با نرخی که کار با آن آهنگ تولید میشود (انرژی تحویل داده میشود) و در نتیجه، بسته به مسافت پیمودهشده متغیر است، یا:
یادآوری: مقدار کاری که توسط منبع توان خودرو تولید میشود (انرژی تحویلی توسط موتور) دقیقاً متناسب با مقدار مصرف انرژی است که توسط موتور مصرف میشود، اگر کارآیی موتور فارغ از خروجی توان آن برابر باشد. اما این امر الزاماً اتفاق نمیافتد و دلیل آن هم ویژگیهای عملکردی در موتورهای احتراق داخلی است.
در خودروهایی که منبع توان آنها یک موتور حرارتی است (یعنی موتورهایی که برای تولید کار مفید از حرارت بهره میگیرند)، مقدار انرژی سوختی که یک خودرو به ازای یک واحد از فاصله (در جاده صاف) مصرف میکند، بستگی به موارد زیر دارد:
انتشار انرژی در رانندگی در شهر و در بزرگراه برای خودروهای بنزینی با اندازه متوسط
ایدهآل آن است که خودرویی که با سرعت ثابت بر روی یک سطح صاف در شرایط خلأ و با چرخهای بدون اصطکاک حرکت میکند، بتواند بدون مصرف هرگونه انرژی به حرکت خود ادامه دهد، مگر اینکه بخواهد شتاب بگیرد و سرعت خود را افزایش دهد. حالتی که کمتر ایدهآل است، آن است که خودرو باید انرژی صرف کند تا بتواند بر نیروهای بار جاده غلبه نماید. این نیروها شامل درگ آئرودینامیک، مقاومت در برابر غلتش لاستیک و انرژی داخلی خودرو هستند که زمانی که سرعت خودرو به واسطه ترمز کم میشود، به دلیل اصطکاک ترمز از بین میروند. در ترمزهای احیاشونده، انرژی داخلی را میتوان به طور کامل بازیابی نمود، اما گزینههای چندانی برای کاهش نیروهای درگ آئرودینامیکی یا مقاومت غلتشی وجود ندارد و فقط میتوان شکل خودرو و مدل لاستیک آن را بهینه ساخت. انرژی بار جاده یا انرژی مورد نیاز در چرخها را میتوان با استفاده از معادله حرکت خودرو در یک چرخه رانندگی خاص محاسبه نمود. سپس، رانشگر خودرو باید این حداقل انرژی را تأمین کند تا بتواند خودرو را به حرکت در آورد و مقدار زیادی از انرژی اضافی در فرآیند تبدیل انرژی سوخت به کار و انتقال قدرت به چرخها را کم کند. به طور کلی، منابع اتلاف انرژی در حرکت یک خودرو را میتوان به صورت خلاصه به شکل زیر بیان نمود:
کاهش در میزان مصرف سوخت به واسطه بارهای برقی، بیشتر خود را در سرعتهای پایین نشان میدهند، زیرا بارهای برقی مقداری ثابت دارند و این در حالی است که بار اعمالشده بر روی موتور متناسب با سرعت افزایش مییابد. به همین دلیل، در سرعتهای پایینتر، بخش بیشتری از توان موتور به واسطه بارهای الکتریکی مصرف میشود. در خودروهای هیبریدی، بارهای الکتریکی، اثر بیشتری بر روی میزان مصرف سوخت دارند و دلیل آن هم اثر نسبتی است.
نوع |
فناوری |
توضیح |
مخترع |
ملاحظات |
سیکل موتور |
استفاده از موتورهای دیزلی به جای موتورهای بنزینی |
در RPM کمتر، مصرف سوخت به واسطه ترمز کم میشود |
Herbert Akroyd Stuart |
|
روشهای احتراق در موتور |
کنترل برقی برای سیستم خنککاری |
دمای کاری در موتور را بهینه میسازد. |
|
|
|
احتراق سوخت به صورت مرحله به مرحله |
درست پیش از اشتعال، سوخت را به درون سیلندر تزریق میکند، نسبت تراکم افزایش مییابد. |
|
مناسب برای استفاده در خودروهای بنزینی |
|
احتراق سوخت خالص |
نسبت هوا و سوخت افزایش مییابد تا تلفات ناشی از گرفتگی کم شود |
کرایسلر |
|
|
بازیافت گاز خنکشده از اگزوز (بنزین) |
تلفات ناشی از گرفتگی کاهش مییابد؛ پسزدن گرما، تجزیه شیمیایی و نرخ حرارت ویژه |
|
|
|
بازیافت گاز خنکشده از اگزوز (دیزلی) |
دمای پیک احتراق را کاهش میدهد |
|
|
|
چرخه آتکینسون |
مدت زمان برقرسانی طولانیتر میشود تا بازده حرارتی بیشتری حاصل شود |
جیمز آتکینسون |
|
زمانبندی متغیر برای شیرها و بازشدن شیرها به صورت متغیر |
زمانبندی برای بازشدن شیرها به صورت متغیر تغییر میکند تا کنترل دقیقتری بر روی مکش و خروج صورت گیرد. |
|
|
ویلیام هو و ویلیام ویلیامز (رابرت استیفنسون و کمپانی) برای اولین بار، شیرهای با زمانبندی متغیر را اختراع کردند. |
|
پرخورانی با هندسه متغیر |
جریان هوا به وسیله بالههای قابل تنظیم بهینه میشود تا مکش هوای توربوشارژ تنظیم شده و تأخیر توربو از بین برود |
Garrett (Honeywell) |
|
|
شارژشدن دوقلو |
یک سوپرشارژر با یک توربوشارژر ترکیب شدهاند تا تأخیر توربو از بین برود |
Lancia |
مناسب برای موتورهای با پیمایش اندک |
|
موتورهای تزریق مستقیم بنزین (GDI) |
امکان شارژ سوخت به صورت مرحله به مرحله و سوختن بسیار عالی وجود دارد |
Leon Levavasseur |
|
|
توربوشارژ مستقیم |
تزریق مستقیم ترکیب شده است |
فولکسواگن |
|
|
موتورهای تزریق دیزل |
با یک توربوشارژ |
|
|
|
تزریق مستقیم ریل معمولی |
فشار تزریق افزایش مییابد |
Robert Huber |
|
|
انژکتورهای پیزوالکتریکی دیزل |
در هر سیکل، چند بار تزریق انجام میشود تا دقت افزایش یابد |
|
|
|
مدیریت سیلندر |
در صورتی که نیازی یه یک توان خروجی از یک سیلندر نباشد، آن سیلندر را میبندد |
|
|
|
HCCI (احتراق با تراکم شارژ به صورت یکنواخت) احتراق |
امکان تراکم و سوخت خالصتر و بیشتر وجود دارد |
|
|
|
موتور اسکودری |
تلفات ناشی از تراکم مجدد حذف میشود |
Carmelo J. Scuderi |
|
|
موتورهای ترکیبی (موتورهای 6 مرحلهای یا موتورهای توربوکامپوند) |
انرژی خروجی بازیافت میشود |
|
|
|
موتورهای دیزلی دو مرحلهای |
نسبت توان به وزن افزایش مییابد |
Charles F. Kettering |
|
|
موتورهای توربینی گازی با بازدهی بالا |
نسبت توان به وزن افزایش مییابد |
|
|
|
بخار توربو |
از حرارت خروجی از موتور برای چرخاندن یک مینیتوربین به منظور تولید توان استفاده میشود |
Raymond Freymann (BMW) |
|
|
خودروی هیبریدی باتری استرلینگ |
بازده حرارتی افزایش مییابد |
هنوز هم تا حد زیادی در مرحله نظریه است، اما نمونههایی توسط دین کامن ساخته شده است. |
|
|
مسیر پیستون بهینهشده بر اساس زمان |
انرژی خود را از گازهای موجود در سیلندرهای در بیشترین دماهای خود دریافت میکند |
|
|
تلفات درون موتور |
موتورهای کوچک با یک سوپرشارژر یا توربوشارژر |
پیمایش موتور کم شده و در عین حال، گشتاور کافی برقرار نگه داشته میشود. |
Saab, starting with the 99 in 1978. |
|
|
روانکارهای با اصطکاک کمتر (روغن موتور، سیال انتقال، سیال محور) |
تلفات انرژی ناشی از اصطکاک کاهش مییابد |
|
|
|
روغنهای موتور با ویسکوزیته کمتر |
اصطکاک هیدرودینامیک و انرژی لازم برای چرخش کم میشود |
|
|
|
پمپ روغن با جابجایی متغیر |
از نرخ بیش از حد جریان در سرعت بالای موتور پیشگیری میشود. |
|
|
|
اجزای موتور برقی هستند (مانند واترپمپ، پمپ روغن فرمان و کمپرسور سیستم تهویه مطبوع) |
توان موتور بیشتری به سیستم انتقال فرستاده میشود یا سوخت مورد نیاز برای همان توان کشش کاهش مییابد |
|
|
|
بادامک از نوع رولر، پوشش با اصطکاک کم بر روی دامنه پیستون و بهینهسازی سطح تکیهگاه بار، مثلاً یاتاقان میلبادامک و میلههای اتصال. |
اصطکاک در موتور کاهش مییابد. |
|
|
شرایط کارکرد موتور |
مواد افزودنی به ماده خنککننده |
بازده حرارتی در سیستم خنککاری افزایش مییابد. |
|
|
|
در گیربکسهای دستی، تعداد نسبتهای گیربکس افزایش مییابد. |
در حالت کروز، rpm موتور کم میشود |
|
|
|
حجم سیستمهای خنککاری آبپایه کاهش مییابد |
موتور با سرعت بیشتری به دمای کاری مؤثر خود دست مییابد. |
|
|
|
سیستم استارت-توقف |
زمانی که خودرو متوقف میشود، به صورت خودکار موتور را خاموش میکند و زمان خلاصی را کاهش میدهد |
|
|
|
موتورهای کوچکتر با سیستم درایو برقی و باتری |
از حالت خلاصی با بازدهی پایین و شرایط توان پیشگیری میشود. |
|
|
نوع |
فناوری |
توضیح |
مخترع |
ملاحظات |
تلفات در سیستم انتقال |
انتقال متغیر پیوسته |
امکان کارکردن موتور در بیشنه RPM آن را فراهم میکند |
لئوناردو داوینچی |
منتاسب برای استفاده در گیربکسهای اتوماتیک |
|
در سیستمهای انتقال قدرت اتوماتیک، مبدلهای گشتاور قفل میشوند |
لغزش و تلفات توان در مبدل کاهش مییابد |
|
|
مقاومت در برابر غلتش |
مواد ساختی سبکتر (آلومینیوم، فایبرگلاس، پلاستیک، فولاد با مقاومت بالا و فیبر کربن) |
وزن خودرو کمتر میشود |
|
|
|
افزایش فشار باد درون لاستیک |
با کاهش وزن، میزان تغییر شکل در لاستیک کمتر میشود |
|
|
|
تعویض لاستیکها با لاستیکهایی که مقاومت کمتری در برابر غلتش دارند (LRR) |
مقاومت در برابر غلتش کمتر میشود |
|
|
ترکیب سری موازی |
استفاده از یک موتور برقی به عنوان موتور اصلی و یک موتور IC برای کمک و تقویت، در صورت نیاز |
صرفاً در صورت نیاز، از موتور بنزینی استفاده میشود و بدین ترتیب، مصرف سوخت کاهش مییابد. همچنین از نظر محیطی نیز دوستدار محیط زیست حساب میشود |
TRW |
|
صرفهجویی در انرژی |
استفاده از مواد سبکتر برای قطعات متحرک (پیستونها، میللنگها، چرخدندهها و چرخهای آلیاژی) |
انرژی مورد نیاز برای به حرکت درآوردن قطعات کمتر میشود |
|
|
|
ترمز احیاکننده |
در حین ترمز، انرژی جنبشی حفظ میشود |
Louis Antoine Kriéger |
مناسب برای استفاده در خودروهای هیبریدی یا برقی |
|
حرارت تلفشده از سیستم اگزوز بازیافت میشود |
انرژی حرارتی با استفاده از خنککننده ترموالکتریکی به برق تبدیل میشود |
Jean Charles Athanase Peltier |
|
|
جاذبهای شوک احیاکننده |
انرژی تلفشده در سیستم تعلیق خودرو را بازیافت میکند |
Levant Power |
|
مدیریت ترافیک |
مدیریت فعال بزرگراهها |
حدود سرعت تنظیم میشوند و در نتیجه، خودروها میتوانند در بزرگراههایی که ترافیک زیاد دارند، حرکت کنند تا بار ترافیک برقرار بماند |
|
|
|
سیستمهای برقی برای کنترل خودرو که به صورت خودکار، فاصله بین خودروهای درون بزرگراه را برقرار نگه میدارند |
تکانههای کوچک برگشتی به ترمز را کم کرده و شتابگیری مجدد متعاقب با آن را نیز کاهش میدهد |
|
|
فناوریهایی که میتوانند میزان مصرف سوخت را بهتر کنند، اما هنوز در بازار وجود ندارند؛ به شرح زیر هستند:
بسیاری از لوازمیدکی متفرقه برای مشتریان در بازار وجود دارند که میتوانید از آنها برای کم کردن میزان مصرف سوخت خودروی خود استفاده کنید. در ایالات متحده، سازمان حفاظت از محیط زیست، فهرستی از دستگاههایی را منتشر کرده است که توسط آزمایشگاههای مستقل تست شدهاند. نتایج این تستها نیز در اختیار عموم مردم قرار دارد.
نشریات الزامی در خصوص میزان مصرف سوخت که توسط سازندگان ارائه شده است، باعث شده تا برخی از مردم در گذشته، از شیوههای غیر قابل اطمینانی برای کاهش میزان مصرف سوخت خودروی خود استفاده کنند. در صورتی که تست بر روی یک سکوی تست انجام شود، ممکن است که خودرو دربهای خود را باز تشخیص داده و موتور را کنترل کند. همچنین زمانی که تستها بر اساس روش تست انجام شوند، پارامترها ممکن است به صورت خودکار پذیرفته شوند. در آزمایشگاههای تست، از یک «خودروی طلایی» استفاده میشود که در هر یک، تست میشود تا بررسی شود که آیا تمامی آزمایشگاهها توانستهاند همان مقادیر را برای یک سیکل درایو مشخص به دست آورند یا خیر.
از مقدار فشار باد و روانکارهایی باید استفاده شود که سازنده، آنها را توصیه کرده است (در یک نوع دینامومتر خاص، لازم است تا فشار باد بیشتر باشد، اما این مقدار باید بتواند مقاومت غلتشی متفاوت موجود در دینامومتر را جبران کرده و هیچ بار غیر واقعی بر روی خودرو وارد نکند). به طور معمول، تمامی اعداد و ارقامی که یک سازنده ادعا کرده و منتشر میسازد، باید توسط تستهای خودرو یا موتوری که توسط مقامات ناظر مرتبط انجام میشود، اثبات شوند. برخی از دادگاهها به صورت مستقل، میزان آلایندههای منتشرشده از خودروهای در حال کار را تست میکنند. در صورتی که برخی از خودروها نتوانند مقادیر ادعاشده برای خود توسط سازنده را برآورده سازند، آن نوع خاص از خودرو به دادگاه فراخوانده میشود. هزینههای ناشی از این فراخوانیهای حقوقی و انتشار آن در رسانهها باعث شده تا خودروسازان، اعداد و ارقام واقعی خود را منتشر سازند. دولت فدرال ایالات متحده، 10-15 درصد از مدلهای خودرو را مجدداً تست کرد تا اطمینان حاصل نماید که تستهای سازندگان به شکل دقیق انجام شدهاند.
میزان مصرف سوخت در دنیای واقعی میتواند تا حد بسیار زیادی متفاوت باشد، زیرا این عدد در حالت واقعی متأثر از عوامل بسیار زیادی است که برای این عوامل، نمیتوان کار چندانی را انجام داد. شرایط رانندگی - از جمله آب و هوا، ترافیک، دما، سبک رانندگی - ترمزهای شدید، حرکت سریع و شدید و سرعت؛ شرایط جاده - آسفالت یا شن و ماسه، نرم یا پر از چاله؛ و چیزهایی مانند حمل وزن بیش از اندازه، سنگهای روی سقف و کیفیت بنزین مورد استفاده، همه و همه باعث میشوند تا میزان مصرف سوخت به شدت افزایش یابد. اینکه انتظار داشته باشیم تا بتوانیم متغیرهای بسیار زیادی را در نظر بگیریم، غیر ممکن است. دلیل این امر هم آن است که در این صورت، اعداد و ارقام و همچنین شرایط شخصی بسیاری از رانندگان را باید مد نظر قرار دهیم.
این اعداد و ارقام، همگی به منظور مقایسه ارائه شدهاند و مربوط به عملکرد واقعی نیستند.
سالها بود که ادعا میشد که ارقام برآوردی توسط EPA (سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده) در خصوص میزان مصرف سوخت خودروها صحیح نبوده و گمراهکننده هستند. ادعاهای اولیه در خصوص تشخیصگرهای EPA این بود که این دستگاهها اعدادی ارائه مینمایند که با اعداد و ارقام متناظر در دنیای واقعی همخوان نیستند و مقیاس آنها نیز بسیار محدود است (مثلاً برای شهرها یا بزرگراهها).
به عنوان پاسخی به این انتقادات، سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) در سال 2008، سیستم امتیازدهی به میزان مصرف سوخت خود را تغییر داد تا بتواند تا حدودی به این دغدغهها پاسخ داده و آنها را حل و فصل نماید. این سازمان به جای آنکه خیلی ساده از پیشفرضهای خود استفاده کند، اکنون تستهای زیر را انجام میدهد:
هر چند استانداردهای جدید EPA نشان از یک بهبود هستند، اما کاربرانی که در دنیای واقعی از دادهها استفاده میکنند، هنوز هم بهتر میدانند که اطلاعات صحیح مربوط به میزان مصرف سوخت را جمعآوری کنند. بدین ترتیب، سازمان EPA یک وبسایت به آدرس راهاندازی کرده است که رانندگان میتوانند اعداد و ارقام مربوط به اقتصاد سوخت خود در دنیای واقعی را در آن وارد کرده و ردیابی کنند.
در صورت تمایل به تهیه لوازم یدکی هیوندای و یا لوازم یدکی کیا میتوانید برای دریافت اطلاعات با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.
تمامی حقوق وب سایت متعلق به گروه پارتستان می باشد.
© 2018 PARTESTAN . ALL RIGHTS RESERVED