خودرو وسیله‌ای برای حمل و نقل است که تقریباً همه از آن استفاده می‌کنند. امروزه تولیدکنندگان خودرو تلاش می‌کنند تا به نحوی در خودروهای خود نوآوری ایجاد کنند. این نوآوری‌ها بعضاً در طراحی، در موتور، در چرخ‌ها، در چراغ‌ها و حتی در درب‌های خودرو است.

اما خیلی از مردم نمی‌دانند که درب‌های خودروها چه مدل‌هایی دارند و به چه دلیل به این شکل طراحی می‌شوند. درب خودروها به سمت بیرون یا به سمت عقب باز می‌شوند و مدل‌های معمولی و مدل‌های عجیب و غریب هم دارند. بعضی از این درب‌ها لولا دارند و بعضی هم به صورت ریلی هستند.

به همین دلیل است که در این‌جا می‌خواهیم 11 مدل درب را برای شما توضیح دهم که امروزه در تمامی انواع خودروها از آن‌ها استفاده می‌شود. خب، مطلب خود را با مدل‌های پایه یعنی همان درب‌های سنتی خودرو آغاز می‌کنم.

 

انواع درب‌های خودرو

  1. درب‌های سنتی
  2. درب‌های پروانه‌ای
  3. درب‌های سایبانی
  4. درب‌های دو هامنی (دو سطحی)
  5. درب‌های لولا از جلو
  6. درب‌های گالوینگ
  7. درب‌های قیچی
  8. درب‌های کشویی
  9. درب‌های خودکُشی
  10. درب‌های قو

 

1. درب‌های سنتی

 

درب سنتی خودرو

 

این مدل درب‌ها را در خودروهایی که در خانه شما پارک شده‌اند یا خودروهایی که در خیابان هستند، هر روز می‌بینید. این مدل درب‌ها یکی از مرسوم‌ترین درب‌هایی هستند که بر روی هر ماشینی نصب می‌شوند.

این درب‌ها از سمت لبه جلویی لولا می‌شوند. بدین ترتیب فضایی به وجود می‌آید که می‌توان درب را به سمت بیرون بدنه باز کرد. این مدل درب‌ها نسبت به درب‌های دیگر امن‌تر هستند، زیرا احتمال آن‌که در حین رانندگی باز شوند، وجود ندارد. اگر هم در حین رانندگی باز شوند، فشار هوا آن‌ها را فشار داده و اجازه بازشدن به درب نمی‌دهد.

 

2. درب‌های پروانه‌ای

 

درب پروانه‌ای خودرو

 

این درب‌ها اندکی متفاوت‌تر باز می‌شوند. درب‌های پروانه‌ای را می‌توان با درب‌های قیچی مقایسه کرد، زیرا این درب‌ها هم بر روی گوشه بالا و جلوی بدنه خودرو می‌نشینند. با توجه به طراحی خاص این درب‌ها تعداد افراد بیشتری می‌توانند به خودرو وارد شده یا از آن بیرون بروند.

اما یکی از عیب‌های این درب‌ها این است که نسبت به درب‌های قیچی، باید فضای پارک بیشتری برای خودرو وجود داشته باشد. این درب‌ها به صورت پهن باز می‌شوند و جای زیادی می‌گیرند. به همین دلیل، استفاده از آن‌ها در جاهای تنگ راحت نیست. از این درب‌ها بیشتر در خودروهایی استفاده می‌شود که عملکرد بالایی دارند. در عمل از این درب‌ها بیشتر بر روی ماشین‌های مسابقه‌ای و سربسته استفاده می‌شود.

 

3. درب‌های سایبانی

 

درب سایبانی خودرو

 

این مدل درب‌ها جزء نادرترین مدل‌های درب است. وقتی که درب باز می‌شود، به شکل یک سایبان (چتر) در می‌آید. وقتی که درب باز است، روی خودرو حرکت می‌کند و همچنان در همان حالت باقی می‌ماند تا این‌که آن را ببندند.

این درب‌ها برای حالتی خوب هستند که شما می‌خواهید خودروی خود را لب به لب و با فاصله خیلی کم از خودروی کناری خود پارک کنید. با توجه به این‌که درب در بالای خوردو قرار گرفته، سرنشینان مشکلی برای خارج‌شدن خودرو از بغل ندارند.

درب‌های سایبانی مدل‌های مختلفی هم دارند. مثلاً ممکن است از جلو، از عقب یا حتی از کنار لولا شده باشند. همچنین، ممکن است به صورت سایبان حبابی، سایبان متصل و سایبان سمت راننده باشند.

 

4. درب‌های دو هامنی یا دوسطحی

 

درب دو هامنی یا دوسطحی خودرو

 

این درب‌ها هم شبیه به درب‌های قیچی هستند، با این تفاوت که در این حالت درب با چرخش 90 درجه‌ای بر روی لولا به سمت بیرون باز می‌شود. لولای این درب‌ها نیز بر روی ستون A قرار گرفته است که کل درب و مکانیزم آن را پشتیبانی می‌کند.

درب‌های دو هامنی در صنعت خودرو، طراحی جدیدی به حساب می‌آیند و اسم آن‌ها نیز بر اساس هندسه آن‌ها تعیین شده است. بعضی از خودروهای مشهوری که در آن‌ها از این مدل درب استفاده شده است، عبارتند از Agera R, Agera RS, Koenigsegg Agera, Koenigsegg CC8S, CCR  و  Regera.

5. درب‌های لولا از جلو

 

درب‌های لولا از جلو خودرو

 

در خودروهایی که درب آن‌ها از مدل لولا از جلو است، فقط یک درب وجود دارد. در جلوی خودرو هم یک پنل ابزار و چرخ فرمان تعبیه شده است که لولا شده و بالا می‌رود. به این ترتیب، هم راننده و هم سرنشینان به آن دسترسی دارند.

ورود و خروج هم از طریق همین درب جلو انجام می‌شود. این کار باعث می‌شود تا در هنگام خروج از خودرو صدمات کمتری به سرنشینان وارد شود. در صورت تصادف هم سرنشنیان می‌توانند از سقف خودرو خارج شوند. پارک‌کردن خودروهایی که از این مدل درب‌ها دارند، در جاهای شلوغ راحت‌تر است.

 

6. درب‌های گالوینگ

 

درب گالوینگ خودرو

 

درب‌های گالوینگ به جای آن‌که در بغل خودرو باشند، روی سقف هستند. به این درب‌ها، درب‌های بال شاهین هم می‌گویند. اولین خودرویی که از درب گالوینگ در آن استفاده شده است، بوگاتی مدل 64 است که توسط جین بوگاتی در سال 1939 طراحی شد.

وقتی که درب‌های خودرو باز می‌شوند، لولای این درب‌ها روی سقف خودرو قرار گرفته و به نظر می‌رسد که می‌توان درب‌ها را مانند بال به سمت بالا کشید. این درب‌ها تا 27.5 سانتی‌متر به سمت بالا باز می‌شوند. از این درب‌ها در هواپیماهایی همچون سوکاتا سری TB که یک هواپیمای چهارصندلی فرانسوی است نیز استفاده شده است.

 

7. درب‌های قیچی

 

درب قیچی خودرو

 

آلفارومئو در سال 1968 این مدل درب را اختراع کرده و از آن در خودروی مفهومی خود به نام کارابو استفاده کرده است. لامبورگینی هم سال‌ها از این مدل درب در خودروهای تجاری خود استفاده کرده است. درب‌های قیچی بر خلاف درب‌های سنتی که به سمت بیرون باز می‌شوند، به صورت عمودی به سمت بالا حرکت می‌کنند.

درب‌های قیچی با استفاده از یک لولا که در گوشه بالا و سمت جلوی خودرو تعبیه شده است، به سازه خودرو وصل می‌شوند. به این درب‌ها، درب‌های بالی‌شکل، درب‌های لاک‌پشتی، درب‌های حرکت به سمت بالا و درب‌های لامبورگینی هم گفته می‌شود. برندهای مشهور و بزرگی همچون فراری، لامبورگینی و مک‌لارن هم از این مدل درب‌ها در خودروهای خود استفاده کرده‌اند.

8. درب‌های کشویی

 

درب کشویی خودرو

 

درب‌های کشویی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بر روی یک ریل افقی حرکت کرده و باز یا بسته می‌شوند. امروزه این مدل درب‌ها را می‌توان در ون‌های کوچک، اتوبوس‌ها یا خودروهای باری مشاهده کرد. مسافرین به راحتی می‌توانند از طریق این درب‌ها به خودرو وارد یا از آن خارج شوند و از طرفی هم به راحتی می‌‌توان چمدان و اثاثیه را به داخل خودرو گذاشت یا از داخل آن خارج کرد.

این درب‌ها بر روی یک ریل در بغل خودرو نصب می‌شود و به سمت عقب خودرو هم باز می‌شوند. بنابراین، هم مسافرین می‌توانند راحت‌تر به خودرو وارد شده و از آن خارج شوند و هم پارک خودرو در جاهای تنگ ساده‌تر است. یکی از مشهورترین خودروهایی که در آن از این مدل درب استفاده شده است، خودروی فولکس‌واگن AG است.

9. درب‌های خودکُشی

 

درب خودکُشی خودرو

 

درب‌های خودکشی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که لولای آن‌ها در عقب چارچوب خودرو قرار می‌گیرد. بنابراین، این درب‌ها به سمت بیرون باز می‌شوند و به سمت عقب می‌روند. به این دلیل به این درب‌ها، درب‌های خودکشی می‌گویند که اگر در حالی که خودرو در حال حرکت است، این درب‌ها باز شوند، سرنشین به احتمال زیاد به بیرون پرتاب می‌شود.

به این درب‌ها، درب‌های کالسکه‌ای هم گفته می‌شود. از این درب‌ها ابتدا در کالسکه‌های اسب استفاده شده است و به ندرت می‌توان آن‌ها را در خودروهای امروزی مشاهده نمود. اگر وقتی که این درب‌ها باز هستند به یک خودرو برخورد کنند، احتمال صدمات جدی وجود دارد. از این درب‌ها در خودروهای لوکسی همچون Wraith/Phantom رولز رویس استفاده می‌شود.

10. درب‌های قویی

 

درب قویی خودرو

 

درب‌های قویی یکی از مدل‌های امروزی برای درب‌های خودرو است. لولای این درب‌ها در جلوی درب است. این درب‌ها به آرامی به سمت بالا باز می‌شوند تا مقداری فضا ایجاد شود. همان‌گونه که از نام این درب‌ها بر می‌آید، این درب‌ها به شکل قو هستند. مزیت استفاده از این درب‌ها هم آن است که می‌توان خودرو را در محل‌های تنگ به آسانی پارک کرد.

با توجه به این‌که این درب‌ها به صورت افقی باز می‌شوند، بنابراین فرقی نمی‌کند که سقف خودرو چقدر پایین باشد. حتی اگر خودروی دیگری هم در نزدیکی خودروی شما باشد، باز هم می‌توانید این درب‌ها را به آسانی باز کنید. استفاده از این مدل درب‌ها در خودروهایی همچون آستون مارتین، جگوار C-X75 و GTA Spano رواج دارد.

 

برای دریافت اطلاعات در مورد قیمت لوازم یدکی کیا و لوازم یدکی هیوندای میتوانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل کنید.

تمامی حقوق وب سایت متعلق به گروه پارتستان می باشد.

© 2018 PARTESTAN . ALL RIGHTS RESERVED