شرکت «کیا موتورز» که با نام‌های «کیا خودرو» یا صرفا «کیا» هم شناخته می‌شود، یک خودروساز متعلق به کشور کره جنوبی است. دفتر اصلی آنها در شهر سئول است و بعد از شرکت «هیوندای موتورز»، دومین خودروساز بزرگ در این کشور هستند. کیاموتورز ۳٫۳ میلیون وسیله نقلیه در سال ۲۰۱۵ به جهان فروخت. تا پایان سال ۲۰۱۵ بخشی از این شرکت در تملک شرکت هیوندای بود. در عوض آنها مالک جزئی بیش از ۲۰ زیرمجموعه هیوندای هستند.همچنین گفتنی است یکی از تولید کنندگان لوازم یدکی کیا و لوازم یدکی هیوندای شرکت موبیس است. در حال حاضر کیاموتورز تعداد زیادی خودروی سدان، مینی ون و خودروهای شاسی‌بلند و هیبریدی تولید می‌کند. «کیا فورته» پرفروش‌ترین خودروی این شرکت است.

 

کیا موتورز

بیشتر بخوانید: هیوندای موتور

 

تاریخچه کوتاهی از شرکت کیا

خاستگاه شرکت کیا

کیا در سال ۱۹۴۴ با نام «صنایع دقیق کیونگ سانگ» آغاز به کار کرد. در ابتدا آنها لوله‌های فولادی و قطعات دوچرخه تولید می‌کردند. در سال ۱۹۵۱ اولین دوچرخه خود را با نام «سام چالی» در کره تولید کردند. یک سال بعد نام شرکت را به «صنایع کیا» تغییر دادند.

کیا از سال ۱۹۵۷ موتورسیکلت‌های کوچکی تولید می‌کرد که امتیاز آنها متعلق به شرکت هوندا بود. آنها همچنین در سال ۱۹۶۲ روی کامیون‌ها و خودروهای سواری که مزدا صاحب امتیازشان بود کار کردند. صنایع کیا در سال ۱۹۷۳ اولین کارخانه خودروسازی خود را افتتاح کرد. از کارخانه «سوهاری» تا پایان سال ۱۹۸۱ برای تولید خودروی کیا «بریسا» استفاده می‌شد.

سرانجام وقتی «چان دو هوان»، دیکتاتور نظامی، صنایع کیا را وادار به ادغام با شرکت‌های دیگر کرد، تولید این خودرو متوقف شد. طی این دوران کیا مجبور شد از ساخت خودروهای سواری دست بکشد و صرفا روی تولید کامیون‌های سبک تمرکز کند.

در سال ۱۹۸۵ کیا ۹۵۰۰۰ خودرو تولید کرد. اما با آغاز تعطیلی این شرکت در سال ۱۹۸۶ این رقم به فقط ۲۶ خودرو کاهش یافت. کیا برای این که بتواند دوباره وارد صنعت خودروسازی شود به شرکت «فورد» پیوست. آنها در این زمان چند خودروی مزدا برای فروش در کره جنوبی و صادرات به خارج از این کشور تولید کردند. خودروهای تولید شده شامل «مزدا ۱۲۱»، کیا «اَوِلا» و کیا پراید بودند.

 

کیا

 

ورود به بازار آمریکا

شعبه کیا موتورز در آمریکا در سال ۱۹۹۲ آغاز به کار کرد. طی چهار سال اول نمایندگی در آمریکا اولین خودروها در شهر پورتلند ایالت اورگان به فروش رفتند. این شرکت دامنه فعالیت خود را منطقه به منطقه گسترش داد. آنها ظرف چند سال با عرضه خودروی «اسپورتیج» باعث ترقی این بخش شرکت شدند. تا سال ۱۹۹۵ آنها در سی ایالت آمریکا بیش از صد نمایندگی داشتند. در آن زمان آن‌ها ۲۴۷۴۰ خودرو فروختند.

در سال ۱۹۹۷ بحران اقتصادی آسیا باعث شد کیا اعلام ورشکستگی کند. تنها یک سال بعد، کیا و هیوندای توافق کردند برای افزایش تنوع محصولات خود با هم شریک شوند. هیوندای ۵۱٪ کیا را در اختیار گرفت. برای جوش خوردن این معامله هیوندای روی دست شرکت فورد موتور بلند شد که قبلا از سال ۱۹۸۶ به همکاری با کیا علاقه نشان داده بود.

در عوض این معامله، کیا اکنون مالک حدود ۲۲ زیرمجموعه هیوندای است. آنها همچنین از سال ۲۰۰۵ بازار اروپا را هدف اصلی خود قرار داده‌اند.

حدودا در اواخر سال ۲۰۰۶ شعبه کیا موتورز در آمریکا شروع به ساختن اولین کارخانه خود در شهر وست پوینت ایالت جورجیا کرد. آنها ۱ میلیارد دلار برای این کار سرمایه‌گذاری کردند. این کارخانه اوایل سال ۲۰۱۰ بعد از پانزدهمین سال پیاپی رشد فروش کیا در آمریکا باز شد.

در سال ۲۰۱۴ وقتی پاپ فرانسیس سوار خودروی کیا سولز، یکی از خودروهای کامپکت این شرکت شد، کیا نظر دنیا را به خود جلب کرد. این اتفاق طی بازدید ۵ روزه پاپ از کره جنوبی رخ داد. این ماجرا به این دلیل که پاپ طی مراسم استقبال از او در فرودگاه سئول از این خودرو استفاده کرده بود، نسبت به خودروهای هیوندای «سانتافه» و کیا «کارنیوال» که او قبلا سوارشان شده بود توجه بیشتری را به خود جلب کرد.

 

خودروی کیا

 

کیا و تولید خودروهای هیبریدی و برقی

تولید خودروهای هیبریدی و برقی شرکت کیا از سال ۲۰۱۳ با عرضه خودروی «سول EV» شروع شد. سول EV اولین خودروی این صنعت است که موفق به دریافت تاییدیه حفظ محیط زیست از شرکت بررسی ایمنی خودرو Underwriters Laboratories شده است. در سال ۲۰۱۴ کیا موتورز موجودی خودروی سول EV را به چهار ایالت آمریکا گسترش داد. در همین زمان آنها خودروی «K5 هیبرید» را عرضه کردند. تنها چند سال بعد، در سال ۲۰۱۷، خودروی نیمه شاسی هیبریدی «نیرو» در نمایشگاه اتومبیل شیکاگو معرفی شد. شرکت کیا از طراحی هیبریدی پلاگین خود (خودروی هیبریدی که بیشتر با برق کار می‌کند و باتری آن با اتصال کابل برق شارژ می‌شود) رونمایی کرد. در سال ۲۰۱۸ کیا موتورز خودروی مفهومی تمام برقی خود را معرفی کرد. آنها همچنین قصد داشتند سیستم تولید و انتقال نیروی نیمه هیبریدی ۴۸ ولت خود را با موتور دیزلی عرضه کنند.

 

خودروی هیبریدی کیا

 

ایمنی خودروهای کیا و نمره‌های تست تصادف

در سال ۲۰۱۸ خودروهای کیا در فهرست ایمن‌ترین خودروهای موسسه ایمنی سنجی «آی‌آی‌ایچ‌اس» IIHS قرار گرفتند. مدل ۲۰۱۸ کیا فورته با مجهز بودن به آپشن‌های سیستم ضد تصادف از جلو و چراغ جلوهای مخصوص، یکی از ایمن‌ترین خودروهای بازار سواری‌های کوچک لقب گرفت. دو مورد دیگر از خودروهای این شرکت، کیا نیرو هیبریدی و کیا سول، در بخش بهترین خودروهای سواری کوچک حائز رتبه شدند.

در بخش خودروهای سواری سایز متوسط، کیا «اپتیما» افتخار یکی از بهترین انتخاب‌ها را بدست آورد. کیا «کادنزا» در بخش خودروهای بزرگ برنده شد. کیا اسپورتیج در فهرست بهترین شاسی‌ بلندهای کوچک قرار گرفت. بخش بهترین شاسی بلندهای سایز متوسط شامل کیا «سورنتو» بود و کیا «سدونا» در بخش مینی‌ون‌ها رتبه بدست آورد.

 

تست تصادف کیا

 

تجهیزات ایمنی کیا

کیا برای محافظت از جان رانندگان و سرنشینان خودروهای خود روشهای متعددی ارائه کرده است. بدنه خودروهای آن‌ها از فولاد با کشش پذیری بسیار زیاد ساخته شده است. همچنین ست کامل کیسه‌های هوا روی این خودروها تعبیه شده است که شامل کیسه هوای صندلی راننده و مسافر می‌شود. ایربگ های بیشتر جلوی زانوی راننده و پنجره‌های جلو و عقب خودرو نصب شده است.

پیش کشنده کمربند ایمنی هنگام تصادف سرنشینان را چسبیده به صندلی‌شان نگه می‌دارد. این سیستم به حفظ ایمنی آن‌ها کمک می‌کند. سیستم سپر خودرو هم باعث می‌شود عابران پیاده در صورت برخورد با خودرو به جای این که زیر ماشین بروند روی آن بیفتند.

بهترین فناوری ایمنی به شکلی عمل می‌کند که از برخورد خودرو جلوگیری کند. یک سنسور رادار تطبیق سرعت هوشمند ASCC و یک دوربین سیستم هشدار خروج از خطوط جاده LDWS به صورت ترکیبی با هم کار می‌کنند تا قبل از برخورد، ترمز اعمال شود. در این خودروها یک سیستم کنترل فشار تایر TPMS هم وجود دارد که فشار تایرها را اندازه می‌گیرد تا وجود هر نوع مشکل در تایرهای کم‌باد را به راننده هشدار دهد.

سیگنال توقف اضطراری ESS وقتی که به طور ناگهانی خودرو را متوقف می‌کنید، با چشمک زدن سریع چراغ خطرها به سایر راننده‌ها هشدار می‌دهد. با وجود سیستم هشدار خروج از خطوط جاده، زمانی که راننده ناشیانه می‌راند یا خواب‌آلود است، خودرو به شکل ایمن داخل خط حرکتش باقی می‌ماند.

 

تست برخورد کیا

 

فراخوانی ایمنی کیا

به نوشته‌ی «واردز اوتو» WardsAuto، نرخ فراخوانی کیا (تعداد خودروی برگشت خورده به کارخانه به ازای هر ۱۰۰۰ خودروی فروش رفته) بعد از پورشه و مرسدس بنز از همه کمتر است. جالب است که شرکت کیا در فهرست تعداد خودورهایی که به دلیل داشتن عواقب خطرناک فراخوانی شدند رتبه بالایی بدست نیاورد. خوشبختانه بالای ۶۵٪ از فراخوانی‌ها به تشخیص خود کیا انجام شد و نه توسط سازمان کنترل ایمنی NHTSA. این عمل، امتیاز آنها را در بالای فهرست خودروسازهایی که برای فراخوانی خودروهای معیوب پیش‌قدم شدند قرار داد.

در سال ۲۰۱۷ کیا و هیوندای ۱٫۴ میلیون خودرو را که به دلیل احتمال از کار افتادن موتور خودرو باعث افزایش خطر تصادف می‌شدند فراخوانی کردند. این فراخوانی شامل همه کیا اپتیماهایی که بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ تولید شده بودند، کیا اسپورتیج‌های شاسی بلند ساخته شده بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ و کیا سورنتو‌های شاسی بلند تولید شده بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ می‌شد.

کیا سپس در سال ۲۰۱۸ به علت وجود یک ایراد برقی که ممکن بود در صورت تصادف از باز شدن کیسه‌های هوا ممانعت کند، بیش از ۵۰۷۰۰۰ خودرو را در آمریکا فراخوانی کرد. ۶ تصادف جدی اتفاق افتاد که در آن‌ها ایربگ ها به هیچ وجه عمل نکرده بودند.

 

خودروی کیا

 

گزارشات رضایت مشتری و نمره‌های اطمینان به عملکرد خودروهای کیا

به نوشته‌ی «کانسومر ریپورتس» Consumer Reports، کیا هم از نظر پیشبینی میزان اطمینان به خودرو و هم از نظر رضایت مالکان رتبه نسبتا بالایی دارد.

در بررسی وبسایت «جی‌دی پاور» J.D. Power کیا ریو به عنوان یکی از مطمئن‌ترین خودروهای سواری کوچک انتخاب شد. این برند از نظر اطمینان کلی نمره ۵٫۵، از نظر اطمینان سیستم تولید و انتقال نیرو نمره ۴٫۵، از نظر اطمینان بدنه و داخل اتاق نمره ۳٫۵ و به لحاظ اطمینان امکانات و لوازم نمره‌ی ۴٫۵ را دریافت کرد. وبسایت کانسومر ریپورتز هم این شرکت را در بین خودروهای کم‌خرج فهرست کرده است. طبق این بررسی خودروهای کیا به طور میانگین بعد از سه سال فقط ۱۱۰ دلار مخارج تعمیراتی دارند که با گذشت ۱۰ سال این هزینه به ۴۴۰ دلار می‌رسد.

 

کیا اوپتیما

 

جوایز و افتخارات کیا

شرکت کیا جوایز قابل توجهی را بدست آورده است. در اینجا تعدادی از مهمترین افتخاراتی که شرکت کیا در چند سال گذشته کسب کرده ذکر شده است.

  • چهار سال متوالی برند رتبه یک کیفیت اولیه در بازار تولید انبوه از طرف جی‌دی پاور (کیفیت اولیه با توجه به نواقص یافت شده در خودرو در صد روز اول رانندگی محاسبه می‌شود)
  • شش سال پیاپی بهترین برند جهان از طرف «اینتربرند» Interbrand
  • پرافتخارترین برند ۲۰۱۷ از سوی «کلی بلو بوکس» Kelly Blue Books
  • خودروی سورنتو از طرف جی‌دی پاور دو سال متوالی جایزه بهترین شاسی‌بلند سایز متوسط را از نظر کیفیت اولیه بدست آورد.
  • نیرو ۲۰۱۸ جایزه ارزش باقی‌مانده‌ را در بخش خودروهای با سوخت جایگزین از طرف شرکت «ای‌ال‌جی» ALG دریافت کرد. (ارزش باقی‌مانده خودرو که درصدی از قیمت کارخانه است، یعنی قیمت خودروی کارکرده پس از اتمام مهلت اجاره آن)
  • کادنزا ۲۰۱۸ از سوی «یو‌اس نیوز» S. News به عنوان بهترین سواری بزرگ خانوادگی سال انتخاب شد.

 

جوایز کیا

 

بحث‌های جنجال‌برانگیز پیرامون کیا

در طول این سال‌ها بحث‌های جنجال‌برانگیز مختلفی در مورد کیا به راه افتاده است. آن‌ها در سال ۲۰۱۲ به اجبار اعتراف کردند که ادعاهای آن‌ها در مورد میزان مصرف سوخت خودروهایشان بر اساس معیارهای سازمان محافظت از محیط زیست آمریکا EPA اغراق‌آمیز بوده است. در واکنش به این قضیه کیا موظف شد که تمام اعداد و ارقام اعلام شده در مورد مصرف سوخت همه خودروهای خود را ۳٪ کاهش دهد و به خریداران قبلی اتومبیل‌های خود خسارت بپردازد.

از سال ۲۰۱۴ ساخت کارخانه «نوئوا لئون» در مکزیک بحث‌های جنجالی پیرامون شرکت کیا به راه انداخته است. آن‌ها با امتیازات ناعادلانه مانند مشوق‌های مالیاتی اقدام به خرید زمین کردند. این کار که برخلاف قوانین کشور مکزیک بود پیشتر توسط رییس ایالت نوئوا لئون تأیید شده بود. این فرد بعدا کارش به دادگاه کشید.

 

خدمات اجتماعی کیا

با رشد شرکت کیا در آمریکا آن‌ها برای کمک به سایر افراد جامعه اشتیاق بیشتری پیدا کرده‌اند. به همین دلیل آن‌ها همیشه برای کمک به سایر افراد به دنبال راه‌های جدید و خلاقانه هستند. در این جا چند مورد از اهدافی که کیا از آن‌ها حمایت می‌کند عنوان شده است.

 

خودروهای کیا

 

1- آموزش و جوانان

کیا برای ارتقای آموزش و توانمند کردن جوانان با گروه‌های مختلفی همکاری می‌کند. بیشتر کار خیریه از طریق DonorsChoose.com صورت می‌گیرد که روی کمک به سیستم مدارس عمومی تمرکز دارد. این برنامه امکان درخواست اقلام خاصی را به معلمان می‌دهد که سپس افراد خیر می‌توانند برای کمک کردن در این امر مشارکت کنند. به همین خاطر این سازمان حدود ۲۰۰ میلیون دلار برای مدارس عمومی آمریکا پول جمع کرده است. علاوه بر این کیا داوطلب شده برابر با پولی که از خیریه جمع می‌شود، تا سقف ۵ میلیون دلار روی آن بگذارد.

 

2- ایمنی و سلامت

کیا می‌خواهد رانندگان در جاده ایمن برانند. انجام چنین کاری بیش از تهیه تجهیزات ایمنی برای خودروها نیازمند پرورش افرادی است که با رعایت اصول ایمنی رانندگی کنند. به همین دلیل کیا با آموزشگاه B.R.A.K.E.S. که اسم آن مخفف «مسئولیت‌پذیر باش و همه را صحیح و سالم نگه دار» است همکاری می‌کند. این آموزشگاه رانندگی مخصوص نوجوانان، به این افراد آموزش‌های عملی رانندگی می‌دهد تا شهروندان بهتری باشند.

 

3- استفاده از افراد منحصر به فرد

کیا معتقد است کنار هم قرار دادن افراد منحصربه‌فرد باعث می‌شود همه به بهترین شکل رفتار کنند. شرکت آن‌ها این چنین بنا شده و آن‌ها می‌خواهند این ارزش را در جامعه نهادینه کنند. آن‌ها خودروهای خود را به کشورهای زیادی می‌فروشند و بدون توجه به این که با چه کسی معامله می‌کنند، خود را موظف به ترویج محیط‌هایی می‌دانند که همه افراد و اقشار جامعه را شامل شود.

 

4- اهمیت به محیط زیست

برای کیا استفاده بهینه از منابع طبیعی جهت حفظ محیط زیست امری ضروری است. به همین دلیل آن‌ها با مرکز زیست بوم شناسی واقع در شهر اورینج در ایالت کالیفرنیا همکاری می‌کنند. از طریق این سازمان آن‌ها فرصت‌های عملی در اختیار مردم جامعه می‌گذارند تا با دید تازه‌ای به محیط زیست بنگرند.

کیاموتورز همچنین با مرکز پستانداران دریایی اقیانوس آرام واقع در شهر ساحلی لاگونا بیچ در ایالت کالیفرنیا همکاری می‌کنند. این سازمان غیرانتفاعی جان پستاندارانی را که در خط ساحلی رها شده‌اند نجات می‌دهد. آن‌ها همچنین به مردم آموزش داده و تحقیقات انجام می‌دهند.

شرکت کیا علاوه بر این مشارکت‌ها به تلاش برای حفظ محیط زیست معتقد است. آن‌ها هر کجا که بتوانند به تولید سبز دست می‌زنند و خودروهای بهینه‌سوز بیرون می‌دهند. آن‌ها حتی برای چند سال پیاپی توسط اینتربرند در فهرست ۵۰ برند برتر سبز جهان انتخاب شده‌اند.

 

کیا موهاوا

 

تصویر اجمالی از شرکت کیا

کیا در کشور کره جنوبی قرار دارد و در سال ۱۹۴۴ تأسیس شد. ۳۴٪ این شرکت اکنون متعلق به هیوندای است. دفتر اصلی آن‌ها در شهر سئول کره جنوبی است و برای تمام جهان خودرو تولید می‌کنند. آن‌ها در کل جهان بیش از ۵۳۰۰۰ کارمند دارند. «هیونگ کئون لی» و «هان وو پارک» مشترکا مدیرعامل شرکت هستند. هیونگ کئون لی نایب‌رئیس فعلی هیئت مدیره و هان وو پارک رئیس فعلی شرکت است.

آن‌ها در تمام دنیا مجتمع‌های طراحی خودرو دارند. محل اصلی طراحی خودروهای کیا، مرکز طراحی نامیانگ واقع در شهر هواسئونگ کره جنوبی است. کیا از این مکان که بر زمینی به مساحت ۳٫۳ میلیون متر مربع بنا شده مشترکا با هیوندای استفاده می‌کند.

شعبه آمریکایی مرکز طراحی کیا در منطقه‌ی ایروین در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. این مکان بر زمینی به مساحت ۸٫۹ هکتار واقع شده و شامل یک اتاق نمایش سه‌بعدی، ۴۵ میز کار رایانه و ۹ دفتر است. ساخت این مکان ۱۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۰۸ هزینه داشت. این ساختمان دارای یک سقف سایبان به مساحت تقریبا ۵۵۰ متر مربع جلوی ورودی و یک استخر انعکاسی به مساحت تقریبی ۳۳۰۰ متر مربع است. سیستم فضای سبز پارکینگ به صورت دوستدار محیط زیست آب‌های جاری را جذب و تصفیه می‌کند. علاوه بر این، مرکز طراحی کیا شعبه اروپا در شهر فرانک‌فورت در کشور آلمان از سال ۲۰۰۷ باز شده است.

کیا چند کارخانه خودروسازی هم دارد. کارخانه‌ی سوهاری اولین کارخانه آن‌ها بود که در سال ۱۹۷۳ ساخته شد. در این جا شرکت کیا اولین موتور درون‌سوز و در پی آن اولین خودروی خود، بریسا، را تولید کرد.

کارخانه‌های دیگر شامل کارخانه‌ی هواسئونگ، کارخانه‌ی «گوانگ‌جو» و کارخانه‌ی «سئوسان» همه در کره جنوبی هستند. علاوه بر این، کارخانه «لای» در ویتنام و کارخانه «زیلینا» در اسلواکی قرار دارند. کارخانه «یانچنگ» آن‌ها در چین واقع شده و کارخانه کیا موتورز شعبه‌ی جورجیا در شهر وست‌پوینت ایالت جورجیا در کشور آمریکا تأسیس شده است. کارخانه «مونتری» این شرکت به اختصار KMMX در مکزیک قرار دارد و آخرین کارخانه، کیا موتورز شعبه هند، در کشور هندوستان واقع شده است.

 

شرکت کیا

 

فروش سالانه شرکت کیا

در سال ۲۰۱۷ شعبه آمریکایی کیا موتورز ۵۸۹۶۵۸ دستگاه خودرو فروخت. بخشی از این فروش به افزایش فعالیت برند زیرمجموعه‌ آن‌ها، EcoDynamics، نسبت داده شد. آن‌ها ظرف کمتر از ۱۲ ماه و علیرغم کمبود موجودی ۲۷۲۳۷ خودروی نیرو هیبرید فروختند. با این میزان فروش، نیرو به سومین خودروی هیبریدی پرفروش آمریکا تبدیل شد.

در همین سال نسل خودروهای کامپکت فورته بیشترین فروش را داشتند. علاوه بر این، فروش بالاترین مدل سدان‌های کادنزا ۵۳٪ افزایش یافت که بهترین سال فروش سالانه برای کیا را از زمان شروع به کار در آمریکا در سال ۲۰۱۳ رقم زد.

مجموع فروش سه خودروی اپتیما، فورته و سول برای دومین سال متوالی از ۱۰۰۰۰۰ دستگاه تجاوز کرد.

 

فروشگاه کیا

 

فعالیت‌های تجاری شرکت کیا

در حال حاضر شرکت هیوندای موتور تقریبا ۳۴٪ از سهام کیا موتورز را در اختیار دارد. در عوض کیا مالک بخش‌هایی از ۲۲ شرکت مختلف هیوندای است. از این گذشته آن‌ها در چند کشور شامل آمریکا، کشورهای اروپایی، هند و مکزیک خودرو می‌سازند. «کیا دیفنس» شاخه‌ای از این شرکت است که مسئولیت تولید خودروهای نظامی را برعهده دارد. این دسته از خودروهای آن‌ها شامل حلقه بکسل محکم، شیشه جلوی تاشو، تداخل الکترومغناطیس و توانایی روشن شدن خودرو در گرما یا سرمای شدید می‌شود. همچنین این خودروها از شیب زیاد بالا می‌روند و حداکثر عمق آبی که از آن رد می‌شوند بالاست. این خودروها می‌توانند در دو وضعیت چهار چرخ یا شش چرخ متحرک در جاده خاکی برانند.

برخی از مدل‌های فعلی این نوع خودروها عبارتند از: سری KLTV، سری KM450، سری KM250، سری KM500 و سری KM1500.

 

ساختمان کیا و هیوندای

 

نشان (لوگو) کیا

کمتر نشان خودرویی به اندازه‌ی نشان کیا ساده و عام است. این نشان یک بیضی است که نوشته داخل آن به جز یک خط در حرف A نام این شرکت را هجی می‌کند. بعضی از مردم سادگی را دوست دارند و از منظر بازاریابی، یک نشان ساده را راحت می‌توان به خاطر سپرد.

بیشتر مردم اطلاع ندارند که این شرکت یک نشان کره‌ای جدا هم دارد که به ندرت خارج از این کشور رؤیت می‌شود. معمولا با اسم «نشان K» از آن یاد می‌کنند. از این نشان جذاب روی بسیاری از خودورهای این شرکت داخل کشور کره استفاده شده است. طراحی شیک این نشان دو خط مورب را در حرف K نشان می‌دهد اما خط عمودی پشت آن از قلم افتاده است.

این نشان حتی در بازار لوازم یدکی الهام‌بخش نشان 3.0 K بوده که بعضی از رانندگان خودروهای کیا آن را با نشان خود شرکت تعویض می‌کنند. به گفته شرکت کیا، بیضی نماد زمین است درحالی‌که طراحی حروف‌چینی سه‌بعدی این نشان بیانگر رشد متحرک و پیشگام بودن شرکت کیا در جهان است. رنگ این برند، قرمز، عزم این شرکت را برای پیشرفت نشان می‌دهد.

 

لگوی کیا

 

بازاریابی کیا

شرکت کیا سعی کرده وجهه خوبی نزد مشتریان داشته باشد. در ابتدا وقتی کیا وارد آمریکا شد، به چشم یک شرکت کم ارزش به آن نگاه شد، ولی آن‌ها بازاریابی خود را افزایش دادند و نظر خیلی از مشتریان را برگرداندند.

این خودروساز همچنین سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی روی اسپانسری رقابت‌های ورزشی می‌کند. آن‌ها با شبکه‌ی NBC برای برنامه «فوتبال یکشنبه شب» و فیفا برای جام جهانی ۲۰۱۴ که در برزیل برگزار شد قرارداد بستند. آن‌ها حتی از دو شخصیت «بلیک گریفین» و «لبرون جیمز» به عنوان نماینده شرکت استفاده کرده‌اند.

در زیر تعداد بیشتری از تیم‌ها، افراد و رویدادهایی که کیا در حال حاضر اسپانسر آن‌هاست آمده است:

  • فیفا
  • یوفا
  • اتحادیه ملی بسکتبال (NBA)
  • اتحادیه ملی بسکتبال زنان (WNBA)
  • جام جهانی تیراندازی با کمان
  • تنیس آزاد استرالیا
  • کوپا آمریکا
  • جام جهانی فوتبال فیفا
  • گلف زنان کیا کلاسیک
  • مسابقه‌ی اتومبیل‌رانی سرعت کره
  • یونیورسیاد
  • ایکس‌گیمز
  • تیم بسکتبال آتلانتا فالکونز
  • باشگاه راگبی کنتربری بولداگز
  • باشگاه فوتبال گلوبال اف‌سی
  • تیم بیسبال کیا تایگرز
  • باشگاه کریکت سوری کانتی
  • آکادمی اسکیت‌سواری کیا اسپید
  • ورزشکاران: رایان فورد
  • لبرون جیمز
  • بلیک گریفین
  • مانی پاکیائو
  • میشل وی
  • پیرس بروسنان
  • کریستوفر واکن
  • چیس براینت
  • گروه راک ویزر
  • جوایز موسیقی یوتیوب
  • مردان ایکس

بعضی از شعارهای معروف آن‌ها عبارتند از: «کیا، خودروهایی که مراقب شما هستند.» که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ استفاده می‌شد و «کیا، قدرتی برای خلق شگفتی» که از سال ۲۰۰۵ مورد استفاده قرار گرفته است.

 

خودروی شاسی بلند کیا

 

مسابقات اتومبیل‌رانی کیا

کیا در سال ۲۰۰۹ دو خودروی فورته معرفی کرد که برای جام بزرگ آمریکا Grand-Am تدارک دیده شده بودند. آن‌ها در نمایشگاه ماشین SEMA که در مرکز برگزاری همایش‌های لاس وگاس رخ می‌دهد از برنامه‌های خود رونمایی کردند. این اخبار بسیاری را شوکه کرد چون خودورهای معرفی شده دارای موتور ۲.۴ لیتری و توانایی تولید ۲۴۰ اسب بخار بودند. این اتومبیل‌ها توسط «کینتیک موتور اسپورتز» که تیمی درست واقع در شمال شرق شهر آتلانتا در ایالت جورجیاست ساخته شده بودند. این شرکت قصد داشت به یک برند مسابقه‌ای تبدیل شود.

«راسل اسمیث» یکی از صاحبان خودروی مسابقه‌ای کینتیک بود. وی اهل لندن بود و در ابتدا در بیمه کار می‌کرد تا اینکه از کار کردن در این صنعت خسته شد. او به آموزشگاه مسابقات رانندگی «پانوز» واقع در شهر آتلانتا رفت و در آن‌جا با «نیک جانسون» آشنا شد که با هم در سال ۲۰۰۵ شرکت کینتیک را تأسیس کردند.

در ابتدا هدف شرکت کینتیک کار روی خودروهای پورشه برای مسابقه‌ی اتومبیل‌رانی «پورشه جی‌تی۳» بود. در عوض آن‌ها با خودوری «بی‌ام‌و ام ۳» به موفقیت بیشتری رسیدند. بعدا کیا با آن‌ها تماس گرفت و توجه آن‌ها را به خود جلب کرد.

آن‌ها در اولین سال مسابقه درحالی‌که همه این شرکت را مسخره می‌کردند دو جایزه بردند و سه بار روی سکو رفتند. در طول دومین سال مسابقه آن‌ها یک جایزه قهرمانی تیمی بدست آوردند و جایزه راننده‌ی قهرمان را از آن خود کردند. این‌جا بود که همه از خندیدن دست کشیدند.

 

مسابقات اتومبیل رانی کیا

 

موزه‌ی هیوندای – کیا

موزه تحقیق و توسعه هیوندای – کیا در شهر هواسئونگ استان گیونگی در کشور کره جنوبی قرار دارد. این موزه از سال ۲۰۰۷ افتتاح شد و بخشی از مرکز تحقیق و توسعه هیوندای – کیاست. در بازدید از این موزه چند مورد از مهم‌ترین اتومبیل‌های هر دو خودروساز را می‌توان دید. در مجموع ۲۰ خودرو به نمایش گذاشته شده است و تقریبا ۲۰۰ خودرو در انبار است.

این موزه به روی عموم مردم باز نیست بلکه برای گردش در آن باید از شما دعوت شده باشد. علاوه بر این کارمندان این گروه خودروسازی هم اجازه دارند در این موزه گردش کنند. بیشتر بازدیدها از این موزه در قالب گروه‌های کوچک اتفاق می‌افتد و عکس‌برداری در آن‌جا با محدودیت‌های زیادی روبروست.

خودروی «تی–۶۰۰» تولید ۱۹۶۹ در معرض نمایش گذاشته شده است. این وانت‌بار دارای یک موتور دو سیلندر با حجم ۶۰۰ سی‌سی بود که با هوا خنک می‌شد و می‌توانست دو و نیم تن بار را بکشد. خودروی بریسا ساخت ۱۹۷۴ هم به نمایش گذاشته شده است. این ماشین اولین خودروی مسافربری شرکت کیا بود که بر پایه خودروی مزدا «فامیلیا» ساخته شده بود. موتور این خودرو از کره تأمین می‌شد و با حجم ۹۸۵ سی‌سی قادر به تولید ۶۱ اسب بخار بود.

خودروی «آسیا کی – ۱۱۱» ساخت ۱۹۷۸ به تبعیت از دستور منع تولید خودروهای سواری ساخته شد. این خودروی نظامی برپایه خودروی «ام۳۸ای۱» ساخت ارتش آمریکا بود. این ماشین چهار چرخ متحرک یک موتور ۲ لیتری با قدرت ۶۹ اسب بخار داشت.

پراید ساخت ۱۹۸۷ هم در معرض نمایش گذاشته شده است. مبنای این ماشین مزدا ۱۲۱ بود و اولین خودرویی بود که به آمریکا صادر شد. این نسل از خودروها که تحت عنوان «فورد فستیوا» به فروش می‌رفتند در انواع سدان، استیشن واگن و هاشبک موجود بودند. در این موزه یک خودروی «کانکورد» ساخت ۱۹۸۷ هم دیده می‌شود. این اتومبیل بر پایه مزدا «کاپلا» ساخته شده و یک موتور ۲ لیتری چهار سیلندر با قدرت ۹۸ اسب بخار دارد. این خودرو رقیب هیوندای سوناتا بود.

اسپورتیج ساخت ۱۹۹۴ یکی از معروف‌ترین خودروهای ارزان چهار چرخ متحرک شرکت کیا در این موزه به معرض نمایش گذاشته شده است. این خودرو در انواع چهار در با سقف سخت یا کروکی دو در به فروش می‌رفت. حتی یک خودروی «الان» تولید ۱۹۹۷ به نمایش گذاشته شده که اولین مدل کروکی ساخت کره بود.

 

موزه ی کیا - هیوندای

 

امور مالی کیا

دفتر اصلی امور مالی کیا موتورز در شهر دالاس ایالت تگزاس قرار دارد. این بخش شرکت به مشتریانی که قصد خرید یک کیا فروشی، کار کرده یا اجاره‌‌ی یک خودروی کیا را دارند راهکارهایی ارائه می‌دهد.

آن‌ها علاوه بر گزینه‌های تأمین سرمایه چند برنامه تشویقی اجرا می‌کنند. به مشتریانی که دوباره برای خرید مراجعه می‌کنند پاداش وفاداری تعلق می‌گیرد. یک پاداش رقابتی هم برای افرادی در نظر گرفته شده که خودروی خود را از یک برند دیگر به کیا تغییر داده‌اند. چند پیشنهاد نظامی هم برای اعضای فعال نیروهای مسلح آمریکا، خانواده درجه یک آن‌ها و نیروهای ذخیره در نظر گرفته شده است.

آن‌ها همچنین از طریق شرکت بیمه Liberty Mutual  چند گزینه برای بیمه خودرو ارائه می‌دهند. طرح «پاور پروتکت» هر ساله مشتریان واجد شرایط را تحت پوشش صرفه‌جویی در هزینه‌های بیمه خودرو قرار می‌دهد. آن‌ها به خودروهایی که امکانات ایمنی بخصوص دارند تخفیف می‌دهند. تعویض با یک خودروی جدید هم تحت پوشش این بیمه قرار دارد. اگر یک خودروی کیا ظرف یک سال یا کمتر طوری تصادف کند که هزینه تعمیر آن از ارزش خودرو بیشتر باشد، در آن صورت شرکت کیا پول خرید یک خودروی جدید را به شما پرداخت خواهد کرد. با پوشش عفو تصادف آن‌ها، هزینه‌ی بیمه با اولین تصادف افزایش پیدا نخواهد کرد.

 

دفتر شرکت کیا

 

پنج حقیقت جالب در مورد کیا

۱. نام کیا از میراث چینی – کره‌ای ریشه گرفته است. «کی» به معنی «ظهور کردن» و «ا» معادل «آسیا» است. معنیش این است که کیا را می‌توان به «آن که از شرق ظهور کرد» ترجمه نمود.

۲. این شرکت به جز استرالیا در همه قاره‌های دیگر ساختمان‌های تولیدی دارد.

۳. بیشتر اتومبیل‌های کیا اسمشان را از یک شی جغرافیایی گرفته‌اند. «سراتو» در یونان به معنی قله است، «موهاوی» دشتی است در جنوب غرب آمریکا و «سورنتو» از روی شهری در ایتالیا نام‌گذاری شده است.

۴. کیا و «جنسیس» بخشی از گروه هیوندای موتور هستند. این شرکت‌ها با هم چهارمین گروه خودروسازی بزرگ جهان را بعد از «فولکس واگن» «تویوتا» و «جنرال موتورز» تشکیل می‌دهند.

۵. هرچند کیا و هیوندای در تملک یک گروه خودروسازی قرار دارند، اما اتومبیل‌ها و قطعات قابل رؤیت خود را به یکدیگر نمی‌دهند. با این وجود مسلم است که آن‌ها بعضی پلتفرم‌ها یا قطعات مخفی سوار شده بر خودورها را مشترکا استفاده می‌کنند.

 

لگو کیا موتورز

 

سؤالات متداول در مورد کیا

آیا خودورهای کیا خوب هستند؟ همانند برند هیوندای کیا معمولا با هزینه کمتر نسبت به رقبا خودروهای کارآمد و شیک تحویل بازار می‌دهد. آن‌ها از نظر رضایتمندی مشتریان و اطمینان خودرو هم نمره‌های بالایی می‌گیرند. علاوه بر این هزینه تملک این خودروها از اکثر برندهای دیگر کمتر است.

خودورهای کیا در کجا ساخته می‌شوند؟ بیشتر خودروها در کارخانه سوهاری واقع در کره جنوبی تولید می‌شوند. آن‌ها چند کارخانه دیگر هم در این کشور و در ویتنام، چین، اسلواکی، مکزیک و هند دارند. کارخانه‌ آن‌ها در آمریکا در شهر وست پوینت ایالت جورجیا تأسیس شده است. در این مکان آن‌ها ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰۰۰۰ خودرو را دارند. تولید در این کارخانه با نسل دوم سورنتو در سال ۲۰۰۹ شروع شد. اکنون آن‌ها نسل سوم سورنتو و نسل چهارم اپتیما را تولید می‌کنند.

چه کسی مالک کیاست؟ آیا کیا مالک هیوندای است؟ آن‌ها با هم زیر نظر گروه خودروسازی یکسانی قرار دارند. اما تا سال ۲۰۱۳ هیوندای مالک ۳۳٫۸۸٪ کیا موتورز بود.

چرا خودروهای کیا خیلی ارزان هستند؟ هرچند خودروهای کیا مطمئن هستند، مصرف سوخت خوبی دارند و بیمه کردن آن‌ها کار آسانی است، اما رانندگی در آن‌ها هیجان‌انگیز نیست. علاوه بر این سیستم تولید و انتقال نیروی آن‌ها حرفی برای گفتن ندارد. اما چنانچه اولویت شما یک خودروی ارزان باشد این خودروها نیازهای شما را برآورده می‌کنند. بعلاوه خیلی از امکانات پیشرفته برندهای دیگر در این خودروها ارائه نمی‌گردد که باعث پایین نگه داشتن هزینه‌ها می‌شود.

آیا خودروی کیایی داریم که ردیف سوم صندلی داشته باشد؟ سورنتو که یک خودروی شاسی‌بلند سایز متوسط است و جوایزی برنده شده، ردیف سوم صندلی دارد.

تمامی حقوق وب سایت متعلق به گروه پارتستان می باشد.

© 2018 PARTESTAN . ALL RIGHTS RESERVED